Drugs

In Midden-Nederland wordt in de aanpak van ondermijning de focus gelegd op het verstoren van de georganiseerde en grootschalige productie en handel in drugs. Drugs komt in de regio als belangrijkste thema naar voren, zowel als rode draad van de lokale ondermijningsbeelden als in het inlichtingenbeeld van de politie. Het verdienmodel in de drugs is ongekend.

Onder het thema drugs wordt de handel en productie verstaan van hennep, cocaïne, heroïne en synthetische drugs. Criminelen maken gebruik van kwetsbare locaties, branches en bedrijfsvormen, met name woonwagencentra, recreatieparken- en gebieden, buitengebied, bedrijven- en industrieterreinen, horeca en de auto(verhuur)branche. Wat hierbij opvalt, is een grotendeels afwezig overheidsapparaat.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een rapport opgesteld over de omgevingsveiligheid hennepkwekerijen. Ook deze infographic geeft een overzicht van de risico's van hennepkwekerijen.

Datum:
Auteur:
De Onderzoeksraad voor Veiligheid
Documenttype:
Algemeen
Aantal pagina’s:
1
download bestand

Dit rapport beschrijft het belang van de samenwerking tussen publieke en private partijen als het gaat om het aanpakken van onveilige woonsituaties als gevolg van hennepkwekerijen.

Datum:
Auteur:
Onderzoeksraad voor veiligheid
Documenttype:
Rapport
Aantal pagina’s:
177
download bestand